• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща загрожує заблокувати вступ України до ЄС через суперечки пов'язані з агроекспортом
    Опубликовано: 2023-09-19 12:07:26

    Польща, один із ключових учасників Європейського Союзу, висуває серйозні обмеження перед Україною, пов'язані з аграрним сектором, і це може суттєво вплинути на перспективи вступу України до ЄС. Польський міністр сільського господарства, Роберт Телус, заявив, що Польща не розглядає вступ України до Євросоюзу, поки не буде розв'язано питання експорту зерна.

    Міністр Телус стверджує, що польське сільське господарство, яке складається з кількох сотень тисяч ферм, не зможе конкурувати з українським агропромисловим комплексом через різницю в масштабах і ресурсах. Він закликає створити необхідні інструменти для регулювання агроекспорту, які б допомогли польським фермерам захистити свої інтереси.

    Заступник міністра економіки – торговий представник України, Тарас Качка, вважає дії Польщі стосовно українського зерна неправомірними та шкідливими для всіх фермерів у регіоні. Він наголошує, що Польща створює антагоністичну атмосферу та спробує вплинути на процес вступу України до ЄС через аграрні обмеження.

    Ця суперечка щодо агропродукції відзначена як важливий момент у вступних переговорах України до ЄС. Відзначимо, що Єврокомісія вже припинила заборону на імпорт української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до кількох країн, проте Польща залишила своє власне обмеження на українську агропродукцію.

    Проблема надлишку українського зерна на ринку Європейського Союзу впливає на ціни та доходи місцевих фермерів. Це питання стає ще більш складним через змагання між різними агропродуктовими ринками.

    Український президент Володимир Зеленський закликав до "цивілізованої" реакції на суперечки щодо агроекспорту та сподівається, що країни-сусіди зможуть досягти конструктивного рішення для спільної користі. Вирішення цієї суперечки може вплинути на майбутнє співпраці України та ЄС і перспективи вступу України до європейської родини.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.