• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська молочна продукція програє за вартістю
    Опубликовано: 2023-09-15 13:41:23

    У нас немає можливості експортувати нашу продукцію за кордон, адже ми програємо за вартістю. Сьогодні світові ціни на основні біржові товари — масло, сири, сухе знежирене молоко, суху сироватку — нижчі, ніж в Україні собівартість виробництва цієї продукції.

    Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів голова наглядової ради ГК «Молочний альянс» Сергій Вовченко.

    За його словами, на початку повномасштабної війни перші пів року був спад виробництва і експорту, а от у другому півріччі минулого року за рахунок того, що в Європі суттєво зросли ціни на сировину і на готову продукцію, продукція «Молочного альянсу» стала конкурентною за цінами.

    Компанія успішно продавала в країни ЄС сухе знежирене молоко, суху сироватку, тверді сири й вершкове масло.

    Вже у першому півріччі поточного року в Європі ціни знизились, і ми стали неконкурентними. Окрім того, ми зазнали зниження експорту продукції до Казахстану. Ця країна була нашим основним партнером із закупівлі сирного продукту. Наразі частину цього ринку забрала собі росія, оскільки їм до Казахстану, як я кажу, «через поле переїхати, і вони вже там». А нам, якщо суходолом (а зараз тільки так), то треба везти продукцію через 5 країн. І фактично, за рахунок логістики, ціна на нашу продукцію зростає майже на $1 на кілограмі. Зрозуміло, що виграти тільки за рахунок того, що наша продукція якісніша, ніж країни-агресора, ми не можемо. Адже в Казахстані споживач також орієнтується на ціну.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.