• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на свинину живою вагою продовжують зростати: що очікується на ринку
    Опубликовано: 2023-09-15 17:05:44

    Ціни на живу свинину продовжують підніматися на ринку України, згідно з щотижневим моніторингом Асоціації "Свинарі України". Дані оприлюднено в другій декаді вересня.

    Приріст цін на свинину живою масою трохи сповільнився порівняно з початком місяця, становлячи +2,3% порівняно з попереднім тижнем, коли він був +4%. Проте загальний напрямок зростання залишився незмінним, зауважили аналітики Асоціації. Під час минулих торгів більшість свиней продавалася приблизно на 2 гривні дорожче за кілограм порівняно з попереднім тижнем. Таким чином, більшість операторів на заході, в центрі і на півдні України цього тижня працювали за цінами в діапазоні 84-86 гривень за кілограм, в той час як на сході ціни були трохи вищими. Середня ціна становила 85,2 гривень за кілограм, а різниця в цінах між регіонами була менш помітною.

    Аналітики пояснюють цей ріст обмеженістю пропозиції свинини, спричиненою літньою спекою, яка вплинула на приріст маси тварин. Багато виробників досі реалізують менші товарні партії або тварин меншою масою. Це призвело до підтримання високого рівня конкуренції між заготівельниками, як і боротьби між постачальниками охолодженого м'яса за покупців, що позначається на оптових цінах продукції. Прогнозується, що з часом попит і пропозиція на ринку свинини зрівняються, і ціни можуть стабілізуватися під впливом сезонних факторів.

    Зазначено, що цей ріст цін позитивно впливає на виробників та заготівельників свинини в Україні, але також він відображається на споживачах, які можуть зазнавати зростання вартості м'яса у магазинах та на ринках.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.