• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії отримали понад 30 мільярдів гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9» з початку року
    Опубликовано: 2023-09-08 16:05:25

    З початку поточного року аграрний сектор України зазнав позитивних змін завдяки державній програмі «Доступні кредити 5-7-9», яка спрямована на фінансування та розвиток господарств. За цією програмою, яка спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування, понад 10,5 тисяч українських агропідприємств отримали понад 30 мільярдів гривень у формі банківських кредитів. Загалом, протягом цього періоду, аграріями залучено 52,7 мільярда гривень на розвиток їхніх господарств.

    Ця ініціатива має значний вплив на економіку різних регіонів України. Лідерами за отриманою сумою кредитів є аграрії Київської області, які одержали 9,8 мільярда гривень для 775 підприємств. За ними слідують Вінницька область (5 мільярдів гривень для 1 189 агропідприємств), Дніпропетровська (4,7 мільярда гривень для 718 підприємств), Кіровоградська (4,2 мільярда гривень для 1 472 агропідприємств) та Одеська область (3,7 мільярда гривень для 945 підприємств).

    Особливою популярністю серед аграріїв користується саме програма «Доступні кредити 5-7-9». За її умовами, підприємства Кіровоградської області отримали 3,6 мільярда гривень для 1 186 господарств. Вінницька область отримала 3,3 мільярда гривень для 945 агропідприємств, а Одеська область – 3,1 мільярда гривень для 761 підприємства. Київська область не залишилася поза увагою, отримавши 2,9 мільярда гривень для 624 господарств.

    Ці програми сприяють подальшому розвитку аграрного сектору та забезпеченню стабільності в цій важливій галузі української економіки. Разом із тим, вони допомагають підтримати мікро- та малі підприємства, що є критичним для забезпечення продовольчої безпеки та збереження робочих місць.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.