• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Альтернативні шляхи експорту зерна з України
    Опубликовано: 2023-09-06 10:08:19

    На початку вересня німецький міністр закордонних справ, Анналена Бербок, висловила сильне обурення щодо дій президента Росії Володимира Путіна у справі блокування зернової угоди та атак на портову інфраструктуру в Дунайському регіоні України. Вона наголосила на продовженні роботи над альтернативними маршрутами для експорту українського зерна та закликала до європейської солідарності у цьому питанні.

    В своїй заяві, міністр Бербок назвала дії Путіна "цинічними", вказавши, що це призвело до обмеження вільного руху вантажних суден та загрози глобального голоду через перешкоди в експорті зерна. Європейські коридори солідарності, які використовуються для експорту зерна залізницею, кораблями та дорогами, стали критичними для глобальних постачань зерна. Проте Росія веде агресивну політику, спрямовану на знищення цих коридорів через використання безпілотників та бомбардування портів на Дунаї.

    Міністр закордонних справ також висловила вдячність Румунії за плани подвоїти експортні потужності українського зерна до чотирьох мільйонів тонн на місяць до кінця року. Це рішення допоможе компенсувати втрати, спричинені російськими обмеженнями та агресивною поведінкою в Чорному морі.

    Бербок також наголосила на агресивних діях Росії у Чорному морі, де російські військові кораблі направляються на пункти перевалки зерна, що створює загрозу для транспорту та безпеки румунського кордону.

    Попри це, міністр висловила певну надію на можливість відновлення угоди з Росією під час зустрічі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з Володимиром Путіним у Сочі на березі Чорного моря. Це може стати ключовим кроком у розв'язанні конфлікту та покращенні ситуації з експортом зерна з України.

    Робота над альтернативними маршрутами та європейська підтримка є невід'ємною частиною стратегії України у забезпеченні надійного та безперебійного експорту свого зерна на світовий ринок. Україна відстоює свої права та робить все можливе, щоб забезпечити стабільність у цьому важливому секторі економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.