• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На початку осені спостерігається збільшення цін на деякі види м'яса
    Опубликовано: 2023-09-05 13:06:06

    На початку осені спостерігається збільшення цін на деякі види м'яса в Україні. Зокрема, ціни на яловичину, такі як ребра та гуляш, підвищилися на 0,6 - 0,9% порівняно з початком літа. Про це повідомляє 24 Канал.

    На даний момент ціна за кілограм ребер складає 160,48 гривень, а гуляш коштує 245,16 гривень.

    Ціни на курячу тушку становлять 78,80 гривень за кілограм, а на куряче філе - 148,27 гривень.

    Проте, ціни на окремі види курячого м'яса, такі як курячі гомілки та стегна, відчутно знизилися на 5,8 - 9,7% і становлять 74,95 гривень та 100,45 гривень відповідно.

    За словами Наталії Копитець, експерта Інституту аграрної економіки, у серпні спостерігалося незначне зростання цін на окремі види свинини, такі як свинячі ребра, підчеревина, ошийок та лопатка. Проте, свиняча грудинка та солоне сало подешевшали.

    Свинячі ребра, підчеревина, ошийок та лопатка подорожчали на 0,8% - 2,4%, в той час як свиняча грудинка та солоне сало подешевшали на 6,0% та 6,9% відповідно.

    Прогнозуючи подальший розвиток ситуації, науковці Інституту аграрної економіки вказують, що ціни на м'ясо в Україні імовірно залишаться стабільними, подібними до тих, що були у серпні. Проте вже у жовтні та листопаді можливе підвищення цін на м'ясо до 5% через зростання виробничих витрат, зокрема через подорожчання кормів, пального та електроенергії.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.