• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АГРОТРЕЙД почав збирання першого в історії компанії врожаю технічної коноплі
    Опубликовано: 2023-08-31 16:08:27

    АГРОТРЕЙД почав перші в своїй історії жнива технічної коноплі. Обмолот стартував на Чернігівщині, де цією культурою засіяно майже 200 га.

    Про це повідомила пресслужба компанії.

    В АГРОТРЕЙДі розраховують вийти на заплановану врожайність.

    «Ця технологічно складна культура — нова для нас. Адже у 2023 році ми її посіяли вперше. Отже, є багато нюансів. Дуже важливо правильно визначити момент старту жнив. Якщо розпочати зарано, то будуть великі втрати товарного зерна, а якщо запізно — почнеться осипання. До того ж стебло і волокна погрубішають, що призведе до складнощів під час обмолоту. Наразі наші коноплі мають 75% стиглості, як і потрібно, тому вважаю, що жнива розпочали вчасно», — розповідає директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

    Для підготовки до жнив компанія плідно співпрацювала з фахівцями Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, аби перейняти необхідний досвід.

    Нині до робіт залучені три комбайни, а перші машини вже відвантажені з полів.

    Нагадаємо, цьогоріч група АГРОТРЕЙД вперше посіяла технічну коноплю. Тресту (волокна) компанія планує реалізовувати на внутрішньому ринку, а насіння експортувати до Європи.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.