• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд Туреччини висловив побоювання щодо альтернативних шляхів експорту українського зерна
    Опубликовано: 2023-08-29 11:09:45

    Уряд Туреччини висловив побоювання щодо альтернативних шляхів експорту українського зерна, які виникли після завершення Чорноморської зернової ініціативи. Турецька сторона вважає ці шляхи ризикованими і відзначає, що вони не можуть бути повноцінною альтернативою початковій ініціативі. Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан підкреслив важливість відновлення роботи "зернової угоди" та запевнив, що це залишається пріоритетом для Туреччини.

    Чорноморська зернова ініціатива, яка завершилася у липні 2022 року, була важливим механізмом для експорту українського зерна в Туреччину та інші країни регіону через морські порти Чорного моря. Однак після її завершення українським компаніям та іншим гравцям довелося шукати альтернативні шляхи для здійснення експорту, що спричинило певні ризики та ускладнення в цьому процесі.

    Міністр Фідан підкреслив важливість відновлення Чорноморської зернової ініціативи для забезпечення продовольчої безпеки та гуманітарних потреб. Він також зазначив, що турецький президент Реджеп Ердоган активно працює над цим питанням та підтримує системний діалог з різними сторонами, включаючи Україну, ООН, Росію, та інших міжнародних гравців.

    Україна вже декілька років поспіль є одним із найбільших виробників та експортерів зерна в світі, і стабільні шляхи експорту є важливими для її господарства. Туреччина, як один із ключових партнерів України, активно взаємодіє з українськими компаніями та урядом для вирішення цієї ситуації.

    Міністр Фідан також висловив обурення щодо російських атак на українські порти та підкреслив недопустимість цих дій.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.