• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Санкції Євросоюзу можуть загрожувати Польщі через заборону на імпорт українського зерна
    Опубликовано: 2023-08-22 11:01:58

    Європейський Союз може призначити санкції проти Польщі, якщо остання продовжить заборону на імпорт українського зерна, яка планується завершити після 15 вересня. Через невідповідність такої дії європейському праву, інші країни-члени ЄС можуть вжити відповідні заходи.

    За даними повідомлення з RMF FM, дії Польщі можуть бути розцінені як порушення європейського права, що призводить до можливого покарання. Проте процес введення санкцій є досить складним та тривалим.

    Інформаційні джерела стверджують, що певні країни-члени, зокрема Німеччина та приблизно 20 інших держав, розглядають можливість призначення санкцій, якщо Польща залишиться при своїй позиції. Більшість країн насправді сприймають негативно продовження заборони на імпорт українського зерна та інших агропродуктів.

    За інформацією видання, з лише чотирьох країн ЄС виступають за продовження заборони на імпорт. Однак, долю цієї чотириади також може загрожувати внутрішній поділ. Неофіційні джерела підтверджують, що Румунія, ймовірно, не виступатиме проти позиції Європейської Комісії.

    Це рішення стосується не лише політики, а й економічних інтересів. Заборона на імпорт українського зерна може вплинути на виробників та споживачів в обох країнах.

    Ситуація показує необхідність активного діалогу між державами-членами ЄС для досягнення згоди та вирішення спорних питань. Польща та інші країни повинні шукати компроміс для збереження єдності та сприяння спільному розвитку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.