• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чорний абрикос в садах України: Нові культури на Носівській селекційно-дослідній станції
    Опубликовано: 2023-08-15 16:06:52

    Українська сільськогосподарська Носівська селекційно-дослідна станція, розташована в Чернігівській області, вивчає та вирощує різноманітні плодові культури на своїх дослідних ділянках. На часі особливо акцентовано на гібриди абрикосів, персиків, нектаринів, алич та слив. Крім того, садівництво яблук є однією з ключових діяльностей установи. Про це інформує AgroTimes.

    Один із важливих напрямів діяльності станції - вирощування дерев плодових культур. Зокрема, на дослідних ділянках площею 4 гектари був закладений яблуневий сад у 2018 році. З них один гектар виділено для вирощування кісточкових культур.

    Наукова співробітниця Носівської селекційно-дослідної станції Світлана Злобінцева вказала на деякі виклики, з якими стикається цей рік. На початку червня приморозки призвели до обмеженого врожаю абрикосів, зокрема, але погода внесла свій внесок. Втім, розповіла вона, слива та алича виявилися менш вразливими до таких випробувань.

    Дослідники і фахівці станції працюють і над вивченням нових культур. Зокрема, у 2017 році були закладені перші кісточкові дерева, а 2 роки тому, перед початком конфлікту, на ділянку були додані персики, нектарини та сливи.

    Серед видів культур, що вивчаються, - унікальний дворічний персик «Ред хевен», який отримав назву "директорський". Його плід – жовтий і дуже соковитий. Серед інших видів виділяється новий сорт - Чорний Принц, абрикос, який відрізняється кросингом з сливою та аличею.

    Очікується, що масовий врожай від молодих дерев буде отриманий вже наступного року. Необхідність у нових культурах і вирощуванні різноманітних плодових дерев вказує на широкий спектр інтересів сільськогосподарських дослідників та фахівців, а також важливу роль цих зусиль для розвитку аграрного сектору в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.