• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження цін на кавуни в Україні
    Опубликовано: 2023-08-11 11:04:10

    Ціни на кавуни в Україні продовжують зменшуватися, опустившись навіть нижче рівня 2022 року.

    Це відзначили експерти з аналітичного проєкту EastFruit.

    На сьогодні ціна на місцеві кавуни вже коливається від 10 до 17 гривень за кілограм ($0,02-0,03 за кг), що на середньому рівні на 24% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

    За аналізом фахівців, роздрібні ціни на кавуни в Україні наразі вже на 24% нижчі, ніж на початку серпня 2022 року. Проте виробники не виключають можливість подальшого зниження цін в цьому секторі, оскільки щоденно зростає пропозиція, як місцевого, так і імпортованого кавуна, тоді як попит залишається на невеликому рівні.

    Кавунові виробники України вимушені реалізовувати свою продукцію навіть за нижчими цінами, навіть у той момент, коли обсяг виробництва зменшується в країні.

    Обмеження обсягу вирощування баштанних культур стало викликом через окуповану частину Херсонської області та руйнівні наслідки від вибуху на Каховській ГЕС.

    Прискорений процес дозрівання кавунів у полі через спекотну погоду також призвів до різкого збільшення пропозиції на ринку. Зазначена посуха, що спостерігається у південних областях, негативно впливає на якість кавунів, спричиняючи подальше зниження цін у цьому секторі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.