• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обмеження пропозиції молока-сировини вплине на здорожчання молочних продуктів у серпні
    Опубликовано: 2023-08-16 12:32:45

    Спека і обмеження пропозиції молока-сировини для переробних підприємств можуть вплинути на здорожчання молочних продуктів протягом серпня. Зростання закупівельних цін на сировину в умовах нестачі впливає на збільшення витрат на переробку. Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

    «Крім того, на собівартість виробництва молочних продуктів впливає здорожчання палива і електроенергії, збільшення витрат на доставку сировини від ферми до молокозаводу і, звичайно, негативні наслідки обстрілів і диверсій російських окупантів для агропромислового комплексу України», — зазначає Георгій Кухалейшвілі.

    Він додає, що водночас обмежений попит на молочні продукти в Україні стримує різке підвищення цін. Скорочення доходів, зростання безробіття, погіршення якості життя в умовах війни впливає на зниження купівельної спроможності українців. Від 9 до 11 млн споживачів були змушені залишити країну внаслідок війни.

    Результати моніторингу, проведеного експертами Асоціації виробників молока, засвідчує, що порівняно до липня подешевшали кефір у тетрапак, сметана в плівці, сир кисломолочний, сири «Гауда» і «Мааздам», а ціни на йогурт питний в картонній коробці залишилися без змін.
    https://ukragroconsult.com/
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.