• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на овочі борщового набору максимально низькі
    Опубликовано: 2023-08-11 14:33:31

    Ціни на овочі досягли нижньої планки. Таку ситуацію можна пояснити, зокрема, і нагнітанням інформації про прогнозований дефіцит через втрати Херсонщини в частині агросектору та ранніх овочів.

    Порівняно з минулим роком хіба що буряки й картопля приблизно залишилися в одній вартості, решта різко пішли донизу. По цибулі ціна знизилась до 14 грн/кг на гуртовому ринку «Шувар», а була 23 грн минулоріч. Морква стала 17, а була 21 грн. Буряки зараз 8.5 грн/кг, були 10, картопля сьогодні на рівні 8 грн, а була 8.2. Про це говорить радник директора з питань агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» (м. Львів) Іван Стефанишин.

    Також він додає, що скалалсь неординарна ситуація з капустою. У серпні 2022 року овоч коштував 22 грн/кг, а сьогодні — 7 грн. Багато підприємців прогоріли також на цибулі. Минулоріч у зимово-весняний період були високі ціни на цибулю, і дехто прийняв це як можливість заробітку. Насіяли дуже багато, і пропозиція перевищила попит. Ціна кілограма цибулі впала до 14 грн за очікування близько 30 грн.

    «Такий цінопад можна пояснити, зокрема, і нагнітанням інформації про прогнозований дефіцит через втрати Херсонщини в частині агросектору та ранніх овочів, — каже Іван Стефанишин. — Посаджено було дуже багато борщового набору, і нема на нього попиту — пропозиція завелика. Це свідчить про нестабільність нашого виробництва і бажання заробити за день купу грошей. В агросекторі так не буває. Тут повинна бути системна робота, яка давала б можливість отримати урожай відповідної якості та потрібної кількості. Акцент виробничий сьогодні змістився в бік західних областей України. Величезні тоннажі овочів вирощують на Закарпатті й Тернопільщині. Також Львівщина, Волинь, Рівненщина. Ці регіони продукують основний кошик борщового набору, тут його близько 70%».

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.