• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Греція та Болгарія у пошуках шляхів транзиту українського зерна залізницею
    Опубликовано: 2023-07-26 15:04:11

    Про транзит українського зерна через території Греції та Болгарії говорили під час зустрічі прем’єр-міністрів обох країн – Кіріакоса Міцотакіса та Ніколая Дєнкова, що відбулася у понеділок в Афінах. На зустрічі обговорювались поточні проблеми транзиту зерна з України через території Болгарії та Румунії в контексті Росії, яка вийшла із "зернової угоди" і обстрілює українські порти.

    За повідомленням болгарського порталу Mediapool, Ніколай Дєнков, прем’єр-міністр Болгарії, зазначив у розмові з журналістами, що міжнародна спільнота розглядає можливість транспортування українського зерна потягами через територію Болгарії до грецьких портів. Однак, поки не надавав детальної інформації про цей проект.

    За пропозицією, болгарські потяги мали б завантажувати зерно на кордоні України з Румунією, а потім перевозити його через румунську та болгарську території до Греції. Однак, виникають питання про наявність локомотивів та вагонів у болгарського державного перевізника, оскільки зараз відмічається дефіцит такого рухомого складу. Також потрібно розглянути можливість залучення приватних залізничних компаній для здійснення такого транзиту.

    Ніколай Дєнков зазначив, що Греція вже почала реконструкцію залізничних ліній, особливо до Кулати та Свиленграда, що викликає особливий інтерес для Болгарії. Покращення технічного стану залізниць на цих напрямках дозволить перевозити більше вантажів з Болгарії, Румунії, України та Молдови до грецьких портів. Цей проект може сприяти розвитку експортного потенціалу країн регіону та зміцненню їхньої позиції на міжнародному ринку.

    Однак, наразі цей план потребує більш детального обговорення та вирішення питань щодо логістики, щоб забезпечити ефективний та стабільний транзит зерна. Спільні зусилля та співпраця країн регіону можуть сприяти вирішенню цих питань та реалізації проекту щодо транзиту українського зерна залізницею до грецьких портів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.