• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Roshen збільшить капітал своєї київської кондитерської фабрики на 500 мільйонів
    Опубликовано: 2023-07-23 12:06:04
    ПрАТ “Київська кондитерська фабрика “Рошен”, що входить до корпорації Roshen, планує збільшити статутний капітал на 33,2% або на 500 млн грн – до 2,01 млрд грн шляхом додаткового випуску акцій.

    Згідно з повідомленням компанії у системі розкриття інформації НКЦПФР, інвестором виступить дочірнє підприємство “Кондитерська корпорація “Рошен”, якому на кінець першого кварталу цього року вже належало 96,9017% акцій столичної кондитерської фабрики.

    З урахуванням додаткової емісії, частка мажоритарного акціонера може досягти 97,67%.

    У повідомленні уточнюється, що збори акціонерів розглянуть питання збільшення статутного капіталу 16 серпня, у тому числі про невикористання переважного права акціонерів на придбання акцій додаткової емісії та її проведення в один етап.

    Усього планується випустити 2 млрд штук простих іменних акцій номіналом 0,25 грн, ціну продажу визначить наглядова рада.

    Корпорація Roshen входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До неї входить Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики та Вінницький молочний завод, Бісквітний комплекс у Борисполі. Крім того, Roshen контролює Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) та фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) зупинено з 1 квітня 2017 року.

    Корпорація виготовляє близько 320 видів кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва сягає 450 тис. тонн продукції на рік.

    Мережа фірмових магазинів Roshen в Україні налічує близько 70 магазинів різних регіонів країни. Перший відкрився у 2009 році у Києві.

    У 2022 році ПрАТ “Київська кондитерська фабрика “Рошен” отримала 984 тис. грн чистого збитку в порівнянні з 25,78 млн грн прибутку роком раніше, виручка підприємства зменшилася до 903,2 млн грн із 979,29 млн грн.

    Кінцевим бенефіціаром підприємства є син експрезидента Петра Порошенка Олексій Порошенка. 

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.