• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія після вихід зі зернової угоди ООН була розкритикована Єгиптом
    Опубликовано: 2023-07-24 15:03:40

    Росія після вихід зі зернової угоди ООН була розкритикована Єгиптом, який є одним із найбільших імпортерів пшениці у світі. Міністр постачань Єгипту, Алі аль-Мусейлехі (Ali El-Mosilhy), заявив, що Єгипет продовжить купувати українське зерно через альтернативні маршрути, нещасливий з рішенням Росії.

    Вихід Росії з Чорноморської зернової ініціативи спричинив зростання цін на зерно та пошкодив економіку Єгипту, що вже страждала через російське повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року. Це призвело до зростання зернових котирувань на світовому ринку, надзвичайно ускладнюючи ситуацію для країни, яка залежить від зернових імпорту.

    Попри тимчасовий призупинок імпорту української пшениці у зв'язку з війною, Єгипет знову розпочав закупівлі після введення зернової ініціативи, яка дозволила країні знову отримувати українське зерно з грудня 2022 року.

    Єгипет споживає приблизно 25 млн тонн пшениці на рік, при виробництві у країні близько 12 млн тонн. Це створює потребу в імпорті, і Україна є одним з головних постачальників зерна для єгипетського ринку.

    Особливість зернової угоди між Україною та Єгиптом полягає в тому, що через зерновий коридор Єгипет отримав значну кількість української кукурудзи, пшениці, сої, олії та соняшникового шроту. Кількість зернових, що поставляються через цей коридор, вражає своїм обсягом: приблизно 1 млн тонн кукурудзи, 418 000 тонн пшениці, 131 000 тонн сої, 3100 тонн олії та 1500 тонн соняшникового шроту.

    Завдяки угоді з Єгиптом, Україна змогла забезпечити стабільний експорт своїх зернових на міжнародному ринку, що сприяє розвитку аграрного сектору та підтримує економічний розвиток країни. Однак, з моменту виходу Росії із зернової угоди, українські постачальники мають бути готові до реаліті, що геополітичні зміни можуть вплинути на динаміку зернового ринку і потребу в швидких адаптаціях та пошуку нових ринків збуту.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.