• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні продовжується обвал цін на огірки
    Опубликовано: 2023-07-24 10:08:22

    Обвал цін на огірки продовжується в Україні: як зазначають аналітики проєкту EastFruit, наразі тепличні комбінати пропонують огірки по 10-20 грн/кг ($0,27-0,55/кг), що на 33% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

    Причини зниження цін пов'язують з кількома факторами, але основною вважають дуже високий обсяг пропозиції на ринку. Продавці огірків з літніх теплиць і відкритого ґрунту почали активно збут продукції за нижчими цінами, ніж анонсували тепличні комбінати. Також, торговельна активність в сегменті огірків була невелика, що змусило продавців переглянути ціни вниз, щоб уникнути накопичення нереалізованих запасів.

    Зазначається, що ціни на огірки в Україні вже в середньому на 38% нижче, ніж у той же період минулого року. Багато операторів ринку передбачають подальше зниження цін на огірки.

    Раніше аналітики EastFruit повідомляли про зниження цін на білокачанну капусту в Україні через збільшення пропозиції та недостатній попит. Ціна на капусту вже знизилася значно нижче, ніж у 2022 році і зараз становить 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг).

    Такі тенденції на ринку овочів викликають неабияку зацікавленість у споживачів, адже зниження цін дозволяє зекономити на покупках. Проте, для виробників можуть виникнути виклики зі збутом продукції та необхідністю підтримувати прибутковість. Подальша динаміка цін на огірки та інші овочі залежатиме від ринкових умов та споживчого попиту.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.