• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хорватія пропонує свої порти для експорту української агропродукції після зриву «зернової угоди»
    Опубликовано: 2023-07-20 15:08:54

    Хорватія пропонує свої порти для експорту української агропродукції після зриву "зернової угоди" з Росією. Відповідне пропозицію зробив держсекретар МЗС Хорватії Франо Матусіч на засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

    Зрив "зернової угоди" з Росією створив небезпеку голоду в різних частинах світу, і Хорватія готова допомогти українському сільському господарству знайти альтернативні маршрути для експорту продовольства. Хорватські залізниці та порти в Адріатичному морі можуть стати одними з таких альтернативних маршрутів для транспортування українського зерна.

    Рішення Росії припинити угоду стосовно закупівлі українського зерна було несподіваним та несправедливим, що породило серйозні виклики для економіки України та міжнародної співпраці. Такий крок Росії став причиною розриву певних економічних зв'язків і поглибив досі існуючий конфлікт між країнами.

    Хорватія, з свого боку, виявила свою підтримку України від самого початку великої війни та готова продовжувати підтримувати її в умовах зростаючих викликів та непевностей. Пропозиція надати свої інфраструктурні можливості для транспортування української агропродукції є демонстрацією солідарності та співпраці між країнами.

    Використання альтернативних маршрутів для експорту української агропродукції може допомогти забезпечити стабільність на ринках та попередити негативні наслідки для глобальної економіки. Хорватія демонструє готовність співпрацювати та сприяти розвитку українського аграрного сектора, спрямовуючи свої зусилля на зменшення економічних викликів, що виникли внаслідок зриву "зернової угоди".

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.