• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансова підтримка аграріїв: США виділять Україні 250 млн доларів
    Опубликовано: 2023-07-20 10:05:38

    18 липня голова Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Саманта Пауер, оголосила про зобов'язання Сполучених Штатів виділити 250 мільйонів доларів фінансування для допомоги українським фермерам, які страждають від наслідків блокування експорту зерна після вторгнення Росії.

    За повідомленням Reuters, Саманта Пауер, перебуваючи в Одесі в рамках свого візиту, заявила, що ці інвестиції, здійснені через ініціативу USAID, яка фокусується на розвитку сільськогосподарського сектору України, будуть спрямовані на розбудову сільськогосподарської інфраструктури та розширення інших експортних маршрутів.

    Крім того, вона закликала інші уряди та приватний сектор долучитись до американських інвестицій, надавши ще 250 мільйонів доларів, для сприяння українським фермерам і піднесення економіки України в довгостроковій перспективі.

    "Ми колективно зацікавлені в тому, щоб українські фермери залишалися в бізнесі", - наголосила Пауер під час брифінгу.

    День раніше, Пауер також відвідала штаб Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві, де оголосила про надання гуманітарної допомоги на суму понад 500 мільйонів доларів. Зазначена підтримка від США становить важливий внесок у забезпечення відновлення сільськогосподарського сектору та допомогу українським фермерам під час складної ситуації, спричиненої російською агресією.

    Цей крок свідчить про тісне співробітництво між Сполученими Штатами та Україною та підтримку американського уряду у сфері розвитку аграрного сектору. Сподіваємось, що ці інвестиції допоможуть зміцнити сільськогосподарський потенціал України, покращити експортні можливості та сприяти збалансованому розвитку української економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.