• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вихід РФ із зернової угоди спонукає міжнародні страхові компанії переглянути умови страхування для суден
    Опубликовано: 2023-07-19 10:07:26

    Російський вихід із зернової угоди спонукає міжнародні страхові компанії переглянути умови страхування для суден, що планують вирушити до українських портів після припинення Росією участі в угоді. Ця угода дозволяла безпечний експорт українського зерна через Чорноморські порти. Про це повідомляє Reuters.

    Багато власників суден тепер утримуються від направлення своїх суден до українських портів через руйнування "зернового коридору", заявив Крістіан Вінтер Крістенсен, операційний директор данської судноплавної групи NORDEN.

    Страхування було надзвичайно важливим для забезпечення надходжень через "зерновий коридор", і після рішення Росії вийти з угоди страховики переглядають можливості продовження покриття збитків в разі пошкодження судна.

    Reuters повідомляє, що деякі страхові компанії спробують отримати перевагу, суттєво підвищивши страхові премії, тоді як інші можуть припинити надавати страхову поліси. Лондонський страховий ринок Lloyd's of London вже визнав Чорноморський регіон як високоризиковий.

    "Щорічні поліси залишаються в силі, але кожен рейс в цих районах буде оцінюватися окремо", - сказав Ніл Робертс, керівник відділу морського і авіаційного страхування Lloyd's Market Association (LMA), що представляє інтереси всіх компаній Lloyd's.

    За даними Reuters, на сьогоднішній день додаткові страхові платежі за ризики, пов'язані з військовими діями в акваторії Чорного моря, необхідно оновлювати кожні сім днів. Вони вже коштують тисячі доларів, і очікується, що вони зростуть, водночас власники суден можуть не бажати дозволяти їм увійти в район бойових дій без згоди Росії.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.