• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща пропонує заборонити імпорт української замороженої малини та полуниці до ЄС
    Опубликовано: 2023-07-18 10:05:01

    Польща пропонує заборонити імпорт української замороженої малини та полуниці до ЄС. Згідно з повідомленням Міністерства сільського господарства та розвитку села Польщі, міністр Роберт Телюс звернеться до європейського комісара з торгівлі Валдіса Домбровскіса з проханням включити ці плодово-ягідні культури до превентивних заходів.

    За даними міністра, імпорт замороженої полуниці та малини з України значно зросли в 2022 році та на початку 2023 року, що створює значні труднощі для польських виробників і порушує ринок. В інших країнах коаліції таких проблем немає.

    Польща планує надіслати відповідний лист до Європейської комісії, який буде підписаний міністром розвитку та технологій Вальдемаром Будою. Телюс підкреслив, що інтенсивний діалог між країнами коаліції, які найбільше постраждали від порушень ринку, є пріоритетом для Польщі.

    Також 19 липня відбудеться зустріч у Варшаві міністрів сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. На переговори також запрошений міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський. Головною темою обговорень стане ситуація на аграрних ринках після агресії Росії проти України та дії для забезпечення справедливої конкуренції для аграріїв з країн-членів ЄС та країн-кандидатів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.