• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна виділила ₴20 млд для гарантії безпеки суден «зернового коридору»
    Опубликовано: 2023-07-10 09:11:22

    Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук

    "Було прийнято рішення виділити 20 млрд грн страхових гарантійних коштів. Якщо навіть Росія не буде гарантувати безпеку і буде проти "коридору", судна зможуть заходити (в українські морпорти - авт.). Є судновласники, які готові заходити і так, а Україна цим страховим фондом у 20 млрд грн буде гарантувати їм фінансову безпеку", - сказав він.

    Соломчук зазначив, що наразі лідери різних країн ведуть переговори про продовження "зернової угоди" після 18 липня 2023 року.

    "Думаю, що рішення буде прийняте за день-два до дати завершення дії угоди. Сподіваємось, що рішення буде позитивним, враховуючи, що стільки країн світу включились у цей процес", - додав нардеп.

    Нагадаємо, Україна, Організація Об’єднаних Націй і Туреччина 18 березня 2023 року домовились про продовження «Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море». Дія угоди була продовжена на 120 днів, проте росіяни заявляли, що угода діятиме до 18 травня 2023 року.

    Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков 17 травня повідомив, що угода діятиме до 18 липня 2023 року.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.