• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціновий спад на тепличні томати в Україні: що спричинило зниження
    Опубликовано: 2023-07-10 13:09:36

    На початку цього тижня в Україні спостерігалося різке зниження цін на тепличні томати. За даними аналітиків проекту EastFruit, причиною такого падіння стала масова збірка томатів з плівкових теплиць у південних областях країни.

    Незважаючи на стабільно високий попит на цю продукцію, пропозиція томатів швидко зростає, що веде до швидкого зниження цін. Аналітики EastFruit щоденно відслідковують ситуацію і підтверджують збільшення пропозиції томатів на ринку через сприятливі погодні умови на більшій частині території України, що спричинило прискорення процесу дозрівання та збільшення їх кількості.

    Внаслідок цього, середня ціна на тепличний томат в Україні протягом тижня знизилася на 25%, і виробники готові продавати його за цінами від 40 до 65 гривень за кілограм, залежно від якості та обсягу партії.

    Варто зазначити, що ціни на томати в цей же період минулого року були на 16% нижчі. Тенденція до зниження цін на тепличні томати на українському ринку буде тривати і надалі, оскільки багато господарств ще тільки почали масовий збір врожаю.

    Проте, кінцевий результат буде залежати від балансу між пропозицією та попитом, а також від змін у погодних умовах, які можуть вплинути на якість та кількість доступного товару.

    Цього тижня в Україні також відзначається зниження оптових цін на картоплю нового врожаю. Наразі українські виробники пропонують продаж цього овоча за ціною від 16 до 24 гривень за кілограм.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.