• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські фермери отримають підтримку від ООН: насіння зернових для осінньої посівної
    Опубликовано: 2023-07-10 10:05:41

    Організація Об'єднаних Націй для продовольства та сільського розвитку (ФАО) надасть допомогу українським фермерам під час осінньої посівної кампанії. Аграрії зможуть отримати 2 тонни насіння озимих культур.

    Пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства повідомила про це.

    Зазначається, що ФАО реалізує програму підтримки малих фермерів під час осінньої посівної кампанії 2023 року за фінансової підтримки урядів Японії та Норвегії.

    Програма реалізується в дев'яти найбільш постраждалих областях України, а саме в Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

    Кожен відібраний фермер отримає 2 тонни насіння озимих культур, що є достатньою кількістю для засіву 10 гектарів землі. Заявники можуть обрати між пшеницею та ячменем як насіннєву культуру.

    "У програмі можуть брати участь фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які здійснюють свою діяльність у вищезазначених областях та мають сільськогосподарські угіддя площею від 5 до 100 гектарів", - зазначають у МінАПК.

    Варто зауважити, що участь у програмі залежить від своєчасного фінансування з боку партнерів та доступності насіння від місцевих постачальників. Подання заявки на участь у програмі не гарантує отримання допомоги.

    Заявки на участь у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року.

    Також варто зазначити, що нещодавно Уряд ухвалив постанову, яка сприятиме встановленню чіткого та прозорого механізму процедури сертифікації насіння та садивного матеріалу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.