• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільша грибна ферма в Україні закрилася
    Опубликовано: 2023-07-06 14:03:02

    Українська компанія "Верес" припинила грибне та компостне виробництво на своїй фермі у місті Канів Черкаської області. За даними профільного порталу UDMIS, компанія прийняла рішення законсервувати обладнання з липня цього року.

    Протягом останнього часу "Верес" шукав орендаря для ферми, аби зберегти виробництво, проте ці пошуки були безрезультатними.

    Грибне виробництво компанії "Верес" складалося з 36 камер вирощування печериць, з площею вирощування 700 квадратних метрів у кожній. Така ферма була найбільшою в Україні. Щомісячно виробництво компанії досягало 450 тонн грибів та 3500 тонн компосту. Ферма успішно функціонувала з 2004 року.

    Причиною закриття ферми стали збитки, які накопичилися протягом часу її діяльності. На виробництві працювало понад 200 осіб.

    Більшість урожаю печериць використовувалася для власних потреб консервного цеху компанії "Верес", де виготовляли мариновані гриби. Проте, необхідність припинення виробництва на фермі призвела до припинення роботи й цього цеху.

    Закриття найбільшої грибної ферми в Україні є невтішною новиною для галузі та місцевого співтовариства, яке втратило можливості зайнятості та розвитку в цій сфері. Для компанії "Верес" закриття ферми означає необхідність перегляду своїх стратегій та можливих напрямків розвитку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.