• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС надав допомогу у розмірі 100 мільйонів євро країнам, які обмежують українське зерно
    Опубликовано: 2023-06-30 18:06:22

    Країни-члени Європейського Союзу (ЄС) затвердили сьогодні, 26 червня, пакет допомоги фермерам Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини на суму 100 мільйонів євро. Згідно з повідомленням Європейської Комісії, Болгарія отримає 9,77 мільйонів євро, Угорщина - 15,93 мільйонів євро, Польща - 39,33 мільйонів євро, Румунія - 29,73 мільйонів євро, а Словаччина - 5,24 мільйонів євро. Про це повідомляє agronews.ua.

    "Фермери цих п'яти держав-членів стикаються з проблемами, пов'язаними з логістичними обмеженнями при імпорті певних агропродовольчих товарів з України", - пояснюється в повідомленні.

    Крім того, Європейська Комісія пропонує мобілізувати додаткові фінансові ресурси ЄС для фермерів, які постраждали від негативних кліматичних явищ, високих витрат на виробництво та різних проблем, пов'язаних з ринком та торгівлею. Новий пакет допомоги складатиметься з 330 мільйонів євро для 22 країн-членів ЄС, зокрема Бельгії, Чехії, Данії, Німеччини, Естонії, Ірландії, Греції, Іспанії, Франції, Хорватії, Італії, Кіпру, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Австрії, Португалії, Словенії, Фінляндії та Швеції.

    Зазначається, що заходи будуть підтримані країнами-членами під час наступного засідання Комітету з питань спільної організації сільськогосподарських ринків.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.