• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвиток аграрного сектору України принесе світу стабільність — Зеленський
    Опубликовано: 2023-06-29 15:48:29

    Розвиток аграрного сектору України принесе світу стабільність — Зеленський

    Розвиток аграрних і енергетичних потужностей в Україні принесе світу стабільність і убезпечить від хаосу.

    Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на Конференції з відновлення України у Лондоні, говорячи про п'ять головних напрямків відбудови, повідомляє Укрінформ.

    «Другий важливий аспект відбудови — це стабільність. Будуючи аграрні й енергетичні потужності в Україні, ми убезпечуємо світ від хаосу», — сказав Зеленський.

    За його словами, щонайменше 600 млн споживачів у світі прямо залежить від українського аграрного виробництва, і це колосальний потенціал для продовольчої безпеки.

    Зеленський зауважив, що під час війни, коли росія заблокувала українські порти, зруйнувала свободу мореплавства у Чорному й Азовському морях, світ побачив важливість зерна з України, адже без нього виникла загроза цінових криз і соціального краху у різних країнах.

    «Ми зараз частково відновили рух морем нашого продовольства у межах двох експортних ініціатив. І це — стабільність для величезного соціального та економічного простору. Різні аспекти, різні впливи, але завжди — внесок у стабільність», — додав президент.

    Нагадаємо, міністр аграрної політики України Микола Сольський заявив, що Україна буде готова продовжити експорт зерна через Чорне море в рамках «плану Б», без участі росії, якщо москва вийде з поточної угоди про експорт зерна і вона розвалиться.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.