• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує збільшити пропускну спроможність дунайських портів
    Опубликовано: 2023-06-27 11:40:49

    Україна планує збільшити пропускну спроможність дунайських портів

    В Україні планують збільшити пропускну спроможність Дунайського портового кластера до 30 млн т на рік.

    Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

    «За час війни порти «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ» збільшили вантажопотік утричі. Кластер залишатиметься важливим транспортним коридором для вантажних суден, оскільки забезпечує пряме водне сполучення з країнами ЄС. Наша мета — досягти пропускної здатності 30 млн тонн/рік та забезпечити можливості заходу в порти Дунайського кластера суден з більшою вантажопідйомністю», — повідомили в агентстві.

    Крім того, планується відновити роботу Херсонського порту, судноплавство на річці Дніпро, розмінувати Чорне море та Дніпро, а також відродити суднобудування на півдні країни.Нагадаємо, 14 червня, в Ренійському порту завантажували балкер «BLUE GATE» з рекордним дедвейтом — 24 тис. т. Для Дунайських портів, це був перший суховантаж такої вантажопідйомності за всю історію незалежної України.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.