• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Румунія обдумує обмеження для українського зерна у порту Констанци
    Опубликовано: 2023-06-27 17:06:29

    Румунські посадовці розглядають заходи щодо надання місцевим фермерам пріоритетного доступу до чорноморського порту Констанци під час сезону збору врожаю, що може обмежити потік українського зерна.

    Про це повідомляє«ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

    Як відомо, Україна зіткнулася з блокуванням Росією її чорноморських портів і знайшла альтернативні маршрути доставки через сусідні країни ЄС.

    Навіть після того, як за посередництва ООН і Туреччини Україна отримала обмежений доступ до трьох своїх чорноморських портів, румунська Констанца стала найбільшим альтернативним морським маршрутом, через який проходить близько третини українського зернового експорту з моменту російського вторгнення.

    Але тепер, коли через кілька тижнів почнеться збір врожаю, Констанца буде намагатися впоратися з різким збільшенням румунського та українського врожаю.

    «Міністерство сільського господарства Румунії запропонує на переговорах з Брюсселем і Києвом оптимізацію комерційних потоків зерна в порт Констанци, щоб захистити місцевих фермерів на час збору врожаю», – повідомило джерело в міністерстві агентству Reuters.

    Співрозмовник не уточнив, про які заходи йдеться, але додав, що більша ясність щодо очікуваних обсягів збіжжя може допомогти організувати потоки.

    Сезон збору врожаю починається приблизно в липні, коли український чорноморський зерновий коридор може закритися, і зазвичай триває до жовтня.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.