• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики прогнозує зменшення урожаю зернових до 46 мільйонів тонн
    Опубликовано: 2023-06-26 15:25:04

    Мінагрополітики прогнозує зменшення урожаю зернових до 46 мільйонів тонн

    Урожай зернових в Україні цього року очікується на рівні близько 46 млн тонн, що на 5-7% менше, ніж минулого року. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

    “Станом на сьогодні є прогноз середньозважений: очікується, що зернових буде зібрано близько 46 млн тонн. Це, на жаль, менше, ніж минулого року. Зменшення становить приблизно 5-7%”, – сказав він. Водночас Висоцький зазначив, що внутрішнє споживання зернових становить 18 млн тонн.

    “Тому навіть збираючи 46 млн тонн, це все одно у 2,5 раза більше, ніж внутрішня необхідність, тож якогось ризику для дефіциту зернових для внутрішніх цілей сьогодні немає”, – підкреслив перший заступник міністра.

    Як повідомлялося, “Українська зернова асоціація” попередньо оцінює потенційний врожай 2023 року на рівні 68 млн тонн зернових та олійних, що на 36% менше, аніж врожай 2021 року (106 млн тонн) перед повномасштабним вторгненням Росії. У 2022 році врожай, за оцінкою УЗА, досяг 73,8 млн тонн зернових та олійних.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.