• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна має намір взяти участь у проєкті зернового терміналу в Нігерії
    Опубликовано: 2023-06-26 10:07:08

    Міністерство аграрної політики та продовольства України та міжнародна компанія Lagos Free Zone (Tolaram Group) підписали меморандум про взаєморозуміння і спільну участь у проєкті зернового терміналу в порту Леккі (Нігерія).

    Як ідеться в повідомленні українського відомства, документ підписав перший заступник міністра Тарас Висоцький на полях Конференції з питань відновлення України, що проходить в Лондоні.

    "Співпраця Мінагрополітики та Lagos Free Zone Company буде спрямована на створення необхідної інфраструктури для забезпечення подальшого безперервного постачання української агропродукції як до Нігерії, так і до всього Африканського континенту з основною метою забезпечити продовольчу безпеку у регіонах, які найбільше цього потребують", - наголосив чиновник.

    Висоцький додав, що український аграрний сектор продовжує відігравати важливу роль у забезпеченні міжнародної продовольчої безпеки, особливо зважаючи на факт росту чисельності населення у світі.

    Глибоководний порт Леккі є першим повністю автоматизованим портом в Нігерії. Це спільний проєкт урядів Нігерії, штату Лагос та власників вільної зони Лагосу - Tolarams Group (Сінгапур) та China Harbour Engineering Company (CNEC).

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.