• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польські фермери призупинили протест у Дорогуську
    Опубликовано: 2023-06-13 10:02:05

    Фермери з Польщі вирішили призупинили акцію протесту на прикордонному переході в Дорогуську на Люблінщині, оскільки змогли домовилися з міністром сільського господарства країни Робертом Телусом та призначили дату переговорів.

    Про це пише RMF FM.

    Аграрії зустрінуться з Телусом в середині наступного тижня. Організатор протесту Бартломей Шайнерт повідомив, що протест призупинено саме на прохання міністра.

    Телус пояснив, що майже всі вимоги, які подали фермери, вже реалізовані польським урядом, а перші обіцяні аграріям кошти повинні надійти вже у червні.

    Проте міністр наголосив, що єдиною вимогою, яку він не може обіцяти, є продовження закупівлі зерна до 15 липня.

    "Я не можу тут обіцяти, тому що ми хочемо зробити все можливе до збору врожаю, до 1 липня, щоб спустошити аграрні склади, щоб також використати ці кошти", – зазначив він і додав, що це технічне питання.

    У суботу фермери почали роз'їжджатися, але щоб розвантажити величезний затор на кордоні, потрібен деякий час. Видання повідомило, що з боку України в'їзду до Польщі очікують майже 4 тисячі вантажівок, а з боку Польщі чекають 450 вантажівок.

    Нагадаємо, 9 червня польські фермери розпочали страйк перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин" з боку Польщі. Планувалося, що він триватиме до 13 червня.

    За словами фермерів, причиною страйку стала трагічна ситуація на польському ринку, яку спричинило неконтрольоване надходження зернових з України і відсутність системних рішень для захисту внутрішнього ринку.

    Додамо, що це не перший страйк польських аграріїв. 7 червня фермери заблокували рух через пункт пропуску "Шегині".

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.