• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В наступні 7-10 днів очікуються опади та зниження температур в ЄС, США та Україні
    Опубликовано: 2023-06-09 15:25:52

    В наступні 7-10 днів очікуються опади та зниження температур в ЄС, США та Україні

    Після періоду сухої та спекотної погоди в наступні 7-10 днів в регіонах вирощування кукурудзи у США, в ЄС та Україні пройдуть дощі, які знизять температури до нормальних, що сприятиме розвитку посівів ярих культур, особливо сої та кукурудзи.

    На Середньому Заході США у травні панувала суха та спекотна погода, яка погіршила стан посівів сої та кукурудзи, але днями там пройдуть розсіяні зливи, які знизять температуру до 23-27 оС. Наприкінці наступного тижня можливі додаткові опади, які знизять посушливі явища, тому прогноз урожаю кукурудзи поки залишається на високому рівні. На Рівнинах США тривають дощі, які покращують перспективи урожаю пшениці, особливо ярої.

    В преріях Канади протягом двох тижнів ітимуть періодичні дощі, які сприятимуть розвитку посівів ярої пшениці та каноли, особливо в посушливих районах Саскачевана. Температури незначно перевищуватимуть норму, що прискорить розвиток посівів.

    В Бразилії травнева посуха дещо погіршила стан посівів кукурудзи, але днями в основних регіонах вирощування кукурудзи сафринья пройдуть опади, які знизять температуру з 30-33 оС до 25-28 оС, тому прогнози урожаю залишаються високими. Наступного тижня холодний фронт може принести приморозки у південні регіони, що негативно вплине на посіви озимої пшениці.

    В Аргентині нещодавні дощі хоча й затримали збирання кукурудзи, але поповнили запаси ґрунтової вологи та прискорили сівбу озимої пшениці, якою, за даними біржі BAGE, засіяно 19,5% від запланованих 6,3 млн га. Наступного тижня регіон накриє холодний фронт з приморозками, що уповільнить розвиток посівів пшениці.

    У Середземномор’ї кілька тижнів ідуть дощі, які покращують зволоженість ґрунту та допомагають регіонам, які страждали від посухи. Проте північна Європа залишається сухою та потребує додаткової вологи. Окремі дощі пройшли в деяких районах Німеччини та Польщі, але вони були недостатніми. Днями у Франції та Великобританії пройдуть потужні опади, тоді як в Німеччині та Польщі погода залишиться сухою.

    У Чорноморському регіоні зволоженість ґрунту достатня, і очікуються додаткові дощі, особливо на сході України. Вихідними опади пройдуть у центральних та західних областях, де з травня відчувається дефіцит вологи.

    У причорноморському регіоні рф пройшли сильні зливи, що призвели до повеней та пошкодження посівів, але покращили перспективи урожаю озимої пшениці та ячменю, тоді як у східних регіонах, де вирощують ярову пшеницю, зберігається дефіцит опадів.

    У Казахстані температури та кількість опадів нижчі за норму, що негативно впливає на розвиток зернових культур, хоча в цілому погодні умови залишаються задовільними.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.