• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на яблука в Україні досягли найвищого рівня за всю історію незалежності, – аналітики
    Опубликовано: 2023-06-12 10:05:55

    Ціни на яблука на українських ринках встановили черговий рекорд, досягши найвищого рівня  за всю історію незалежності України. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

    Зазначається, що 7 червня відпускні ціни на яблука зросли до 25-37 грн/кг ($0,68-1,01/кг), що в середньому в 1,6 раза дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

    Ключові гравці ринку пов’язують таке зростання цін із мінімальною пропозицією.

    "Цього року через холодну і затяжну весну дозрівання більшості сезонних фруктів і ягід значно сповільнилося. При цьому не слід забувати, що частина Херсонської та Запорізької областей, які традиційно виступали основними постачальниками цієї продукції на український ринок, перебувають під окупацією", – пише EastFruit.

    Крім того, пропозиція якісного яблука на українському ринку скоротилася до мінімуму протягом ​​останніх тижнів, адже більшість українських садівників уже завершили сезон реалізації цих фруктів, а яблука ранніх сортів на ринок не надходять. Своєю чергою виробники, які ще мають певні запаси якісного яблука, миттєво відреагували на ситуацію й одразу ж підняли відпускні ціни.

    За рік яблуко в Україні подорожчало в середньому в 3,6 раза. І, за словами аналітиків, говорити про зниження цін поки що не доводиться, адже яблука нового врожаю на українському ринку з’являться не раніше середини липня.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.