• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Логіку важко збагнути»: Українські молочники відреагували на намір МінАПК відновити ветконтроль молока з Польщі
    Опубликовано: 2023-06-07 10:03:18

    Спілка молочних підприємств України здивовано ініціативою Міністерства аграрної політики та продовольства відновити ветеринарний контроль молока й молочних продуктів з Польщі, ідеться у заяві галузевого об'єднання.

    "Ще не закінчена історія з введенням сумнівного "галузевого збору" для молокопереробних підприємств, а Мінагрополітики вже підготувало новий сюрприз: відновлення ветеринарного контролю на молоко і молочні продукти з Польщі. Перш за все, дивує вибірковість: чому саме Польща? І чому були обрані саме молочні продукти?" - сказано в ній.

    Молочники вказують, що інформація державних контролюючих органів про випадки відповідних порушень відсутня. Якщо ж цю ініціативу розглядати як відповідь на нещодавню заборону українського молочного імпорту до Польщі, то в СМПУ заявляють, що це "вже трохи запізно і тому недоречно".

    Нагадаємо при цьому, що сама ж СПМУ в квітні закликала український уряд повністю заборонити імпорт польської молочної продукції в Україну на період заборони ввезення українських молокопродуктів до Польщі.

    "Незрозуміло, яка мета цього демонстраційного кроку і чому саме зараз, коли тільки почав відновлюватися український молочний експорт до ЄС, ініційовано прийняття постанови, яка створить проблеми нашим експортерам?" - задалися тепер питанням у профільній асоціації.

    Там висловили впевненість у тому, що польські ветеринарні служби на кордоні не забаряться з відповідними заходами у відповідь, і саме українські молочні підприємства постраждають від такого непродуманого, на думку СМПУ, рішення міністерства, "логіку якого важко збагнути".

    "Ініціатива Мінагрополітики, цілі і логіка якої незрозумілі, а негативні наслідки для молочного експорту очевидні, не може бути підтримана жодним органом, який дбає про стабільну роботу молочної галузі та розвиток українського молочного експорту", - заявили молочники.

    Вони підкреслюють, що позиція спілки щодо цього питання полягає в тому, що ініціювання будь-яких рішень, які впливають на роботу молочної галузі, без попереднього обговорення з СМПУ як представницьким органом переробників молочної галузі, є неприпустимим.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.