• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японці вивели курей, які несуть гіпоалергенні яйця
    Опубликовано: 2023-06-02 17:09:07

    Японські дослідники генетично модифікували курей, щоб отримати яйця, які не викликають алергії. Найчастіше алергічна реакція виникає на білки, що містяться в яєчному білку — овальбумін (OVA) або овомукоїд (OVM), повідомляє Medical News Today.

    Науковцям Хіросімського університету вдалось позбутись алергенного білка овомукоїду з яєць, змінивши гени деяких курей.

    У дослідженні використовувалися активаторні ефекторні нуклеази, подібні до активаторів транскрипції (TALEN), — це білки, які допомагають змінювати ДНК. Вчені видалили ген овомукоїду у двох порід курей і перевірили отримані яйця на безпеку.

    Виявилося, що яйця генетично змінених курей не містили овомукоїду або його мутацій. Такий продукт може бути безпечним для алергіків — хоч цей спосіб ще потребує вивчення.

    «Наступним етапом досліджень буде оцінка фізичних властивостей і придатності до переробки яєць, що містять овомукоїд, а також підтвердження їхньої ефективності за допомогою клінічних випробувань», — пояснює автор дослідження, доцент Хіросімського університету (Graduate School of Integrated Sciences for Life) Рьо Езакі.

    Також зазначається, що оскільки яйця використовуються у виробництві деяких вакцин (наприклад, проти грипу), ця розробка покращить життя людям з алергією не лише у харчуванні.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.