• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна сподівається на допомогу ЄС у дотаціях постраждалим від мінування аграріям
    Опубликовано: 2023-06-04 15:06:59

    Україна працює з Європейською комісією для того, щоб виділити дотацію в деокупованих регіонах аграріям, які постраждали від того, що не можуть обробляти заміновані сільгоспземлі.

    Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

    «Минулого року просто була фінансова, грошова виплата в перерахунку на 1 гектар – 3,1 тис. гривень. Цього року, поки ще тривають переговори, важко визначити, якою буде кінцева сума, але попередньо очікується, що вона збільшиться», – сказав він.

    За його словами, передбачається, що фермери зможуть онлайн через Державний аграрний реєстр подати заявку і фактично в автоматичному режимі отримати ці кошти в перерахунку на гектар на свій рахунок.

    Висоцький уточнив, що найбільші ризики в трьох регіонах: Харківська, Херсонська та Миколаївські області. Загалом, як зазначив посадовець, пріоритетні для розмінування площі, які стоять у першій хвилі гуманітарного розмінування в плані, які не будуть засіяні цьогоріч, – близько 0,5 млн. га за загальної площі сільгоспземель понад 20 млн. га. На такій площі за середньостатистичної врожайності зернових 40-50 ц/га можна було б отримати 2-2,5 млн. тонн зернових.

    «Для міжнародної безпеки такий обсяг не є критичним. Для внутрішньої безпеки не є критичним. Але це критично для господарств із цих регіонів, тому що у них, у багатьох випадках, це може бути 80% або 90% площ», – наголосив Висоцький.

    Він висловив сподівання, що і цього року вдасться хоча б частково підтримати цих виробників у їхньому очікуванні до розмінування та відновлення операційної діяльності.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.