• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хорватія виступила за скасування обмеження експорту української сільгосппродукції в Європу
    Опубликовано: 2023-05-31 10:05:43

    Міністр сільського господарства Хорватії Марія Вучкович висловилась за необхідність пошуку рішення, щоб українські фермери могли працювати та експортувати зерно стільки, скільки необхідно. Про це вона заявила під час онлайн зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським, повідомляє пресслужба Мінагрополітики, пише УНН.

    Деталі

    Міністри обговорили ситуацію щодо обмежень експорту української сільськогосподарської продукції в Європу. Марія Вучкович висловила повну підтримку Україні та заявила, що обмеження на експорт аграрної продукції в Європу не мають бути продовжені.

    Раніше

    Хорватія була одним із підписантів звернення до Єврокомісії від профільних міністрів 14 країн ЄС. У листі підписанти висловили стурбованість запровадженням тимчасової заборони на імпорт агропродукції з України до п'яти держав ЄС і закликали Єврокомісію пояснити таке рішення.

    Контекст

    2 травня Європейська комісія оголосила про запровадження "виключних та тимчасових" запобіжних заходів проти імпорту з України, які обмежують надходження сільськогосподарських товарів українського виробництва до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

    Раніше ці п’ять країн звернулися до Єврокомісії з подібним проханням. Вони стверджують, що "надмірний" український експорт впливає на ситуацію на ринку, призводить до падіння цін та зачіпає інтереси фермерів у сусідніх з Україною державах ЄС.

    Обмеження стосуються чотирьох сільськогосподарських продуктів: пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику і будуть чинними до 5 червня 2023 року.

    Тетяна Краєвська

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.