• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готова включити Мозамбік до ініціативи Grain From Ukraine — Кулеба
    Опубликовано: 2023-06-03 12:06:26

    Україна готова включити Мозамбік в перелік країн, які отримують українські зернові в рамках гуманітарної ініціативи президента України «Grain From Ukraine», аби підтримати продовольчу безпеку Мозамбіку.

    Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

    «Попри складну ситуацію в Україні на тлі російської агресії, ми залишаємося надійним гарантом продовольчої безпеки в світі та на Африканському континенті зокрема. З серпня 2022 року Україна експортувала понад 30 млн т зернових, дві третини яких були направлені в країни Африки, Близького Сходу та Азії», — зазначив міністр.

    Мозамбікська сторона висловила солідарність із Україною на тлі розвʼязаної росією війни та підтримала пропозицію Дмитра Кулеби провести під патронатом міністерств закордонних справ бізнес-форум за участі українського та мозамбікського бізнесу. Цей захід допоможе напрацювати спільні проєкти в сферах торгівлі, сільського господарства, харчової промисловості, інформаційних технологій, цифрової трансформації та фармацевтики.

    Нагадаємо, Україна проведе другий саміт Grain from Ukraine восени. Це допоможе забезпечити подальше функціонування ініціативи.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.