• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як врятувати квітучий садок від заморозків
    Опубликовано: 2023-05-15 18:04:40

    В Україну йдуть заморозки. Вже наприкінці цієї ночі синоптики прогнозують до -3 градусів на ґрунті. При цьому повсюди активно квітнуть сади. У цей час вони особливо вразливі для негативних температур. А тим часом, є кілька дієвих способів, здатних уберегти квітучий садок від заморозків. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

    Це можна зробити як механічними методами, так і за допомогою хімічних засобів.

    Укриття рослин в саду
    При такому способі кожне дерево і кущ повністю вкривають, фіксуючи під кроною на стовбурі покривний матеріал. Причому для цієї мети можна використовувати будь-який матеріал відповідного розміру: мішковину, стару постільну білизну та інше. Звичайно, такий “трюк” можна зробити лише в тому випадку, якщо у вас в саду ростуть лише молоді або тільки низькорослі дерева.

    Дощування саду
    Можна влаштувати яблуням та вишням у саду дощ зі шлангу з розпилювачем. Крапельки води, що залишилися на листі і квітках, під впливом похолодання почнуть охолоджуватися і будуть віддавати своє тепло рослині. Щоб досягти більшого ефекту, можна влаштувати деревам у саду таке дощування 2-3 рази на ніч.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.