• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Молдові передумали вводити обмеження на імпорт агропродукції з України
    Опубликовано: 2023-05-12 09:08:23

    Молдова наразі не має намірів запроваджувати обмеження на імпорт зернових та олійних культур з України.

    Про це заявив міністр сільського господарства країни Володимир Боля, пише Newsmaker.md.

    Він зазначив, що обмеження на імпорт не призвели б ані до підвищення відпускних цін для молдавських фермерів, ані до зниження собівартості агропродукції.

    "Введення обмежень на імпорт нічого не вирішило б. Це рішення дало б нульові результати. Навпаки, Україна ввела б обмеження на ввезення молдавської продукції, і тоді багато чого було б втрачено", - зауважив Боля.

    Міністр підкреслив, що обсяг імпорту сільськогосподарської продукції з України є незначним. Країна імпортувала близько 177 тонн пшениці та 4 тис. тонн насіння соняшника.

    У той же час, елеватори в Молдові дають змогу зберігати близько трьох мільйонів тонн продукції, тому молдавським фермерам є де зберігати зерно.

    Боля також заявив, що Кишинів не розглядає заборону транзиту зерна з України через Молдову.

    "Транзит не впливає на нас негативно. Завдяки транзиту „Залізниця Молдови" змогла реабілітуватися, підприємство виплатило зарплату і навіть підвищило її. Проблема виникає з автомобільними вантажними перевезеннями — очікування на митницю в Румунії. Ми зацікавлені у розвитку залізничного транспорту. Це набагато вигідніше, ніж автомобільний транспорт", — наголосив міністр сільського господарства.

    Раніше повідомлялося, що Молдова планує запровадити тимчасові обмеження на імпорт зернових та олійних культур із України.

    У відповідь у Києві повідомили Кишинів , що будь-яке обмеження з боку Молдови буде вважатися вкрай недружнім кроком і потягне за собою невідкладну заборону всього модавського імпорту.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.