• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Набула чинності заборона ЄС на імпорт зерна з України до п’яти країн Східної Європи
    Опубликовано: 2023-05-03 17:07:49

    Єврокомісія працює над постановою, яка забороняє імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до п’яти країн Східної Європи, і хоче, щоб ембарго набуло чинності 2 травня. Про це повідомляє RMF24, пише agronews.ua.

    За даними джерел видання, до 2 травня Польща скасувати заборону на ввезення з України кількох десятків продуктів харчування, щоб замінити його рішенням ЄС щодо ембарго на чотири продукти.

    “Такі домовленості між п’ятьма країнами та Європейською комісією”, – йдеться у публікації.

    Польща, Болгарія, Угорщина та Словаччина підтвердили, що вони скасують національні заходи якнайшвидше. Зараз Єврокомісія чекає на конкретні рішення з цього приводу. Суть у тому, щоби уникнути паралельного застосування заборон, повідомляє видання.

    За даними RMF24, олія та інші сільськогосподарські товари будуть підлягати дослідженню, і у разі виявлення проблем на ринку можуть бути введені тарифи.

    Фермери з п’яти країн також отримають підтримку у розмірі 100 млн євро, з яких польські фермери – майже 40 млн євро.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.