• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр АПК Польщі подав у відставку через кризу з українським зерном
    Опубликовано: 2023-05-05 13:25:26

    Міністр АПК Польщі подав у відставку через кризу з українським зерном

    Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик оголосив, що залишає посаду на тлі масових протестів фермерів у зв'язку з поставками зерна з України.

    Про відставку Ковальчик заявив на пресконференції в середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

    "Я подав у відставку з посади міністра сільського господарства та сільського розвитку", – сказав Ковальчик.

    Рішення позбавити міністра посади ухвалило керівництво партії влади "Право і справедливість", оскільки Ковальчик не впорався з кризою, пов'язаною з українським зерном.

    Україна експортує значну частину свого зерна через сухопутний кордон з Польщею у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ і ускладненим експортом по морю. Зерно мало йти через Польщу транзитом в інші держави, але залишається в країні і там продається.

    Польські фермери вимагали реакції міністерства сільського господарства та відставки самого Ковальчика. Глава міністерства своїми останніми заявами радше розлютив, ніж заспокоїв протестувальників, відзначають польські ЗМІ.

    У контексті наступника Ковальчика найчастіше згадують ім’я Роберта Телуса – депутата від "Права і справедливості", який очолює парламентський комітет з питань сільського господарства та сільського розвитку.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.