• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олійний трубопровід у Польщу: в Мінагрополітики розповіли, на якому етапі проєкт
    Опубликовано: 2023-05-02 16:42:01

    Олійний трубопровід у Польщу: в Мінагрополітики розповіли, на якому етапі проєкт

    Будівництво олійного трубопроводу з України до Польщі не зупинено і на цей час у Польщі погоджують шлях його прокладання. Про це у коментарі LIGA.net розповіли у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

    У відомстві сподіваються, що пропозиція Єврокомісії заборонити імпорт української олії в Польщу, не вплине на реалізацію проєкту.

    “Сподіваємося, що нічого не вплине. Зараз проходять внутрішні польські процедури, пов’язані з погодженням шляху прокладення. Оскільки це складна процедура, зачіпає дуже багато громад і екологічних норм”, – наголосили в Мінагрополітики.

    Планувалося, що трубопровід мав би пролягати з району Ягодина (Волинська область) до Гданська.

    7 вересня 2022 року Україна та Польща уклали Меморандум щодо проєкту з будівництва транскордонного трубопроводу, через який транспортуватиметься українська рослинна олія. Передусім по ньому планується транспортувати соняшникову, та з меншими обсягами – ріпакову та соєву олію.

    За словами міністра аграрної політики Миколи Сольського трубопроводом між Україною й Польщею можна буде транспортувати 2 мільйони тонн олії на рік. Попередньо планується, що протяжність трубопроводу становитиме 600 км. Пів року тому Сольський наголосив, що “будівництво займатиме менше часу, ніж погодження всіх документів”.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.