• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія заборонить експорт українського зерна до Румунії — ЗМІ
    Опубликовано: 2023-04-28 12:03:35

    Європейська Комісія запровадить заборону експорту зерна та олійних культур з України до Румунії, яка діятиме до 5 червня цього року. Про це повідомив міністр сільського господарства Румунії Петро Даеа, повідомляє Sky News.

    «Переговори з державами все ще тривають. Румунія буде захищена рішенням Європейської комісії і отримає компенсацію для фермерів», — сказав Даеа.

    Нагадаємо
    Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія заборонили імпорт низки сільськогосподарських товарів з України, щоб захистити своїх фермерів.

    Оскільки після початку повномасштабної війни РФ проти України доступ до чорноморських портів було заблоковано, а згодом обмежено, довелося шукати альтернативні маршрути для доставки зерна та інших товарів через сусідні держави.

    Через це мільйони тонн олійних та зернових культур опинилися в країнах Центральної та Східної Європи. Ці товари дешевші, ніж у Європейському Союзі, а також їх звільнили від мит.

    Єврокомісія пішла на поступки країнам, фермери яких постраждали від надлишків аграрних товарів з України, погодившись заборонити імпорт прифронтовими країнами пшениці, кукурудзи, ріпаку, насіння соняшника та соняшникової олії, а також виділила на покриття збитків фермерів додатково 100 млн євро до раніше виділених 56 млн євро.

    Роман Мирончук

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.