• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів для транзиту - міністр
    Опубликовано: 2023-04-21 15:06:34

    Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів, які перевозитимуться транзитом через її територію. Таку заяву міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського цитують у Мінагрополітики, пише УНН.

    Цитата

    "Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів, які перевозитимуться транзитом через її територію. Польська сторона контролюватиме транзит відповідно до правил, які вона встановить", - вказують у міністерстві з посиланням на слова Сольського.

    Деталі

    Що стосується імпорту української агропродукції в країни Східної Європи, то, як зазначив міністр, зараз ведуться переговори за участю Єврокомісії.

    Очільник Мінагрополітики наголосив: українські фермери розуміють своїх колег за кордоном і хочуть, щоб усім було комфортно працювати разом. Але перед українськими аграріями стоїть більша проблема – війна.

    Він також нагадав, що рік тому Єврокомісія запустила ініціативу «Шляхи солідарності», а в серпні 2022 року почала діяти Чорноморська зернова ініціатива. За цей період «Шляхами солідарності» Україна відвантажила близько 32 мільйонів тонн сільськогосподарської продукції, а «зерновим коридором» - 27 млн тонн.

    Нагадаємо

    Транзит української сільськогосподарської продукції через Польщу запрацює вночі з 20-го на 21-ше квітня 2023 року. Обсяги аграрних транзитних товарів через цю країну, а також через Угорщину та Словаччину не обмежуються.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.