• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні відкрився перший біометановий завод — Мінагрополітики
    Опубликовано: 2023-04-14 12:06:52

    В Україні відкрили перший біометановий завод. За об'ємом виробництва підприємство забезпечуватиме близько 1500 споживачів на рік, передає УНН з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

    Цитата

    "Тема біометану жива, цікава, і дуже добре, що в Україні працюють підприємства, які готові долучитись до розвитку цієї галузі. Я знаю, що вони вивчили європейський досвід, ознайомились з роботою біометанових заводів в різних країнах. Впевнений, цей досвід буде успішно реалізований в Україні. Зі свого боку Міністерство сприяло розробці законодавчої бази задля розвитку біометанової галузі», - наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

    Деталі

    За словами Сольського, в України є великий потенціал виробництва біометану. Українські аграрії неабияк зацікавлені в розвитку цієї галузі та вже готові долучатися. Будівництво нових потужностей або переобладнання наявних дозволить не лише відмовитися від імпорту газу, що сприятиме нашій енергетичній безпеці, й зможе перетворити Україну на надійного експортера біометану для забезпечення децентралізації.

    Доповнення

    Біогаз – загальна назва суміші горючих газів, що отримується як результат процесу природного розкладання різних органічних речовин – метанового бродіння. Біометан – екологічний газ, найдешевший з можливих відновлюваних газів.

    Поліна Харченко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.