• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Попит на сою в Китаї залишиться слабким до травня, – прогноз
    Опубликовано: 2023-04-17 13:24:12

    Попит на сою в Китаї залишиться слабким до травня, – прогноз

    Попит на соєві боби з боку найбільшого у світі імпортера даної культури – Китаю – знизиться як мінімум до травня на тлі низької рентабельності переробки олійної та скорочення використання соєвого шроту в кормах для сільськогосподарських тварин. Про це повідомляє американське інформаційне агентство S&P Global Platts з посиланням на прогнози учасників ринку.

    «Надлишкова пропозиція соєвих бобів на початку року призвела до високих запасів сировини, що позначилося на рентабельності переробки», – говориться в матеріалах.

    За даними Головного митного управління КНР, у період з 1 січня по 28 лютого Китай імпортував 16,17 млн тонн бобів, що є абсолютним рекордом для періоду, що розглядається.

    За попередніми прогнозами, у квітні в країну може бути ввезено ще 8 млн тонн сої (-20% до попередніх оцінок), у травні близько 9 млн тонн (-10%).

    «Раптове зростання попиту на сою після скасування обмежень щодо COVID-19 у грудні призвело до надвиробництва соєвого шроту. Це відбувається в той час, коли попит з боку свинарського сектора невеликий, що завдає подвійного удару по переробникам», – прокоментував Platts один із учасників ринку.

    Покупці з Піднебесної зазвичай купують близько 95-97 млн тонн сої щорічно і переробляють більшу частину сировини в корми, які потім переважно використовують у свинарській галузі.

    Однак, на думку аналітиків, перспективи зростання споживання соєвого шроту в секторі свинарства КНР виглядають вкрай слабо, принаймні до середини 2023 року.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.