Попит на сою в Китаї залишиться слабким до травня, – прогноз

17 апр, 13:24

Попит на сою в Китаї залишиться слабким до травня, – прогноз

Попит на соєві боби з боку найбільшого у світі імпортера даної культури – Китаю – знизиться як мінімум до травня на тлі низької рентабельності переробки олійної та скорочення використання соєвого шроту в кормах для сільськогосподарських тварин. Про це повідомляє американське інформаційне агентство S&P Global Platts з посиланням на прогнози учасників ринку.

«Надлишкова пропозиція соєвих бобів на початку року призвела до високих запасів сировини, що позначилося на рентабельності переробки», – говориться в матеріалах.

За даними Головного митного управління КНР, у період з 1 січня по 28 лютого Китай імпортував 16,17 млн тонн бобів, що є абсолютним рекордом для періоду, що розглядається.

За попередніми прогнозами, у квітні в країну може бути ввезено ще 8 млн тонн сої (-20% до попередніх оцінок), у травні близько 9 млн тонн (-10%).

«Раптове зростання попиту на сою після скасування обмежень щодо COVID-19 у грудні призвело до надвиробництва соєвого шроту. Це відбувається в той час, коли попит з боку свинарського сектора невеликий, що завдає подвійного удару по переробникам», – прокоментував Platts один із учасників ринку.

Покупці з Піднебесної зазвичай купують близько 95-97 млн тонн сої щорічно і переробляють більшу частину сировини в корми, які потім переважно використовують у свинарській галузі.

Однак, на думку аналітиків, перспективи зростання споживання соєвого шроту в секторі свинарства КНР виглядають вкрай слабо, принаймні до середини 2023 року.

https://ukragroconsult.com/


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/336029.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM