• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Польщі планують обмежити транзит українського зерна через дестабілізацію ринку
    Опубликовано: 2023-04-03 10:05:45

    Польща отримає чергову фінансову компенсацію фермерів від ЄС за збитки від безмитного експорту українського зерна. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький домовився про це з Європейською комісією.

    Польські фермери отримають майже 30 млн євро від ЄС та 280 млн злотих з бюджету країни, написав Моравецький.

    Окрім того він повідомив, що Польща готується запровадити обмеження щодо ввозу зерна з України. Це необхідно, щоб імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку.

    "Ми готові допомогти — взяти це зерно та експортувати до Африки. Але ми не згодні, щоб це зерно потрапило на наш ринок і дестабілізувало його. Я розпорядився запровадити правила, які обмежать вплив українського зерна на Польщу", — сказав Моравецький.

    Зазначається, що він розпорядився запровадити правила, які обмежуватимуть вплив експорту українського зерна на ринок Польщі. Моравецький обговорив це питання з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, уповноваженим з внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном, главами урядів ЄС і разом із 5 іншими прем'єр-міністрами. 

    В Польщі було оголошено про проект, який запровадить допомогу у вигляді субсидій по транспортуванню пшениці та кукурудзи до балтійських портів.

    "Пропонується, щоб ставки допомоги були диференційовані залежно від відстані від балтійських портів і становили 100, 150 і 200 злотих залежно від воєводства", - йдеться в повідомленні.

    Окрім того, Румунія та Польща планують обговорити з Європейською комісією розробку механізму, який допоможе налагодити відстеження експорту зерна з України, щоб уникнути спекуляцій.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.